#raspundemcusuflet vârstnicilor din localitățile Iași, Oțeleni, Iugani, Hălăucești, Doljești,Fărăoani, Valea-Mare (Jud.Bacau)! 👵👴

 

100 de persoane vârstnice din comunitățile Iași, Oțeleni, Iugani, Hălăucești, Doljești,Fărăoani, Valea-Mare (Jud.Bacău) beneficiază incepând cu luna august de ajutor material, medical, practic și emoțional prin Fondul pentru Vârstnici.

Asociația Centrul Diecezan Caritas Iasi se implică în viața seniorilor prin vizite la domiciliu, consultații medicale, ateliere intergeneraționale de gătit sau de grădinărit, activități de socializare. Aceste intervenții alină singurătatea seniorilor și vor încuraja interacțiunea dintre generații.

În luna septembrie, bunicii beneficiari ai Centrelor de Îngrijire la Domiciliu Caritas din diferite locații din N-E Moldovei, impreuna cu voluntarii, s-au bucurat de activități de acompaniere și socializare, prin împărtășirea experiențelor de viață. Seniorii noștri au beneficiat și de sprijin în realizarea activităților de bază zilnice (hrănire și hidratare, transfer și mobilizare, deplasare, comunicare, igienizarea spațiului de locuit); de sprijin în realizarea activităților instrumentale ale vieții zilnice (efectuarea de cumpărături, facilitarea deplasării în exterior și însoțire, activități de administrare și gestionare a bunurilor).

Suntem recunoscători că avem bunici implicati de la care să învățăm lecții de viață împărtășite generațiilor mai tinere.

 

Proiectul este susținut de @Fundația Regală Margareta a României.

@Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași

 

#fondulpentruvârstnici

#SMS8844SINGUR

#telefonulvârstnicului

#Îngrijire la domiciliu – Caritas