Fondul pentru vârstnici – Fundația Regală Margareta a României

Fundația Regală Margareta a României susține proiectul  V.V.I.S - Vârstnici. Voluntariat. Îmbătrânire activă. Schimburi intergeneraționale.al Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași, prin finațare din Fondul pentru Vârstnici. Proiectul are ca scop faciltarea contactului și a comunicării între generații, prin implicarea generațiilor tinere în viața socială a seniorilor, fiind implementat pe durata a 12 luni.

Acțiunile vin în sprijinul persoanelor vârstnice, în special al celor afectați de singurătate, stare de sănătate precară, lipsa resurselor materiale necesare asigurării unui trai decent, izolare și marginalizare. Facem referire la acele persoane vârstnice, parțial dependente sau independente, a căror situație materială nu le permite accesul la activități de socializare.

Pentru a reduce riscul de izolare socială cauzată de starea materială precară și pentru a promova varianta unei bătrâneți active, demne și utile social, precum și creșterea respectului față de seniori în rândul generațiilor tinere, propunem în cadrul acestui proiect:

• activități de socializare la domiciliu realizate de către voluntari;

• activități pentru a marca Ziua Internațională a persoanei vârstnice;

• activitati pentru a marca Ziua de 8 Martie, și sărbătoarea Crăciunului  (prin colinde);

• activități intergeneraționale - educative derulate împreună cu Centrul Don Bosco Iasi și Centrul de Plasament Sf.Iosif Iași, din cadrul Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași, în cadrul cărora, copiii/tinerii și voluntarii vor desfășura activități de socializare însoțite de: sprijin in realizarea activităților de bază zilnice ale persoanelor vârstnice (hrănire și hidratare, transfer și mobilizare, deplasare, comunicare, asistare la igienizarea spațiului de locuit); sprijin pentru realizarea activităților instrumentale ale vieții zilnice (efectuarea de cumpărături, facilitarea deplasării în exterior și însoțire, activități de administrare și gestionare a bunurilor, acompaniere și socializare, povestirea experiențelor de viață);

• oferirea de pachete alimentare și pachete igienico-sanitare.

 

Sentimentul comuniunii și comunicarea sunt cele care asigură echilibrul personal și longevitatea. Doar împreună suntem mai sănătoși din punct de vedere fizic, psihic, sufletesc!


- Evenimente luna August 2022

 

Ernestine Tiba Coordonator proiect

ASOCIAȚIA CENTRUL DIECEZAN CARITAS IAȘI
Iași, România, Str. Sărărie, Nr.134, cod.700116
Telefon: 0770 321 743
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
https://caritas-iasi.ro/