PR. MIHAI BUDĂU

Director executiv Caritas: 2002 - 2008

Părintele Mihai Budău s-a născut la 3 iulie 1974 la Galbeni - Bacău. A absolvit Liceul Seminarial în anul 1992 la Iaşi şi Institutul Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Iaşi în anul 1998. A fost sfinţit preot la 24 iunie 1998 la Iaşi de către Episcopul Petru Gherghel. A activat ca vicar la Tămăşeni, Piatra Neamţ, director la Caritas Roman, director executiv la Centrul Diecezan Caritas Iaşi, vicar cooperator la Cvasiparohia "Sfântul Iosif" din Iaşi, director al Spitalului din Barticeşti, econom diecezan.

Părintele Mihai Budău a fost director executiv al Caritasului diecezan Iaşi între 2002-2008. Împreună cu Pr. Egidiu Condac a încercat să imprime un nou suflu şi o nouă direcţie activităţii Caritas.

Alegerea şi numirea sa a fost motivată de o bogată experienţă în parohiile unde a activat ca vicar, mai întâi la Tămăşeni, iar apoi în Piatra Neamt, unde a răspuns şi de filiala Caritas. Toate aceste activităţi, alături de implicarea și dăruirea de care a dat dovadă, fiind alături de cei nevoiași, l-au recomandat în faţa autorităţilor bisericeşti pentru promovarea într-o funcţie atât de importantă.

Părintele Mihai a avut o responsabilitate specială la nivel diecezan în legătură cu pastoraţia bolnavilor.

În prezent, pr. Mihai Budău este vicar episcopal la Secţiunea Administraţie-Economie, Episcopia Romano-Catolică Iași.